Forløsning i 13 sekundmeter

Streaking Caddis har alltid vært favorittfluen. På sommerdager med en sval bris i luften kan du sjeldent gå feil med den hårete ørretjageren. Derfor var det heller ikke noen stor overraskelse, for min del, at den personlige «forløsningen» skulle komme på denne fluen da turen gikk til Hardangervidda. Det er ikke det at jeg ikke har fått stor fisk før, det er bare at det var minst ti år siden sist gang.  Suksesrikt fluefiske er en kombinasjon kasteteknikk, fluevalg, værforhold og en god porsjon av å være på rett sted til rett tid.

Det var en ganske vindfull dag på det lange smale vannet midt inne på vidda og fiskens vak var sjeldne og beskjedne. Derfor var det helt tilfeldig at jeg i min frustrasjon var borte hos fiskekolega Martin for å forhøre meg om vaktilstanden i hans område av vannet da det plutselig vaket en pen ørret 5 meter fra land, 20 meter bortenfor oss. Ett kast med Caddis’en var nok og 6 minutter og 10 sekunder senere lå en 800 grams ørret på land. Jeg var en LYKKELIG mann!

lars_fisk copy megfisk copy

 

 

 

 

 

Dagen derpå var roligere, men fremdeles var det kun et fåtall vak å se. Ett vak var det som skulle til for at Haakon dro en pen 600 grams ørret opp av vannet.

Det neste vaket var det jeg som fikk æren av å prøve meg på men fisken var ikke bitevillig . Ikke før på siste inntrekk etter siste kast bestemte den seg for at den var sulten. Det var ikke noe direkte utras men fisken visste hvor den skulle. Gjennom, under og inn i noe sjøgress og der satt den… En intenns drakamp gjennom sjøgress endte med en deilig jubelbrus da en ny 800 grams ørret ble tvunget opp på land. Forløsningen var et faktum! På Streaking Caddis, selvsagt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s