Følelser i høyspenn

I typisk vestlandsvær stod vi opp tidlig til kaffeduft og store forhåpninger dinglende over oss. Fjellene var dekket av snø og vind, tåke å sol kunne skimtes. Selve oppskriften på perfekt sjøørretfiske stod for dør. Vi tokk til tanke ettersom værgudene ikke var med oss, men ble værende allikevel. Eventuelt ble det til at vi flyttet på oss utover ettermiddagen. Kast på kast bevegde vi oss systematisk gjennom høye bølger og vann til livet. Før lunsj ble det kun noen få små sjøørreter, det høye vannet gjorde det vrient å komme ut til marbakken.

Neste økt tok til. Fangsten ble ikke mer, men noe større og samtidig hadde vannet begynt å trekke seg tilbake. Med et lite smil om munnen bestemte vi oss for å dra videre, en kjapp titt på YR og vi var pakket og klare. YR hadde meldt mindre vind og stor sol utover kvelden. Stedet vi også skulle på var mer skult og lå i ly for vinden som fortsatt rykket i rattet. Etter mange turer oppgjennom, har vi blitt vant til at det som er meldt ikke alltid stemmer, men denne gangen sent ut på ettermiddagen ble det bedre en forventet.

Sent den søndagen ble det blikk stille på sjøen, vannet klarnet og følelsen om stor fisk sto i høyspenn. Plutselig er det mats som hyler høyest og i samme øyenblikk snur jeg meg og ser en nydelig kubbe lette fra overflaten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s