Is i rubben

Reisebrev fra Terje: Sjøørretfiske i fjordene på Vestlandet kan være spektakulært. Høye fjell omkranser sjarmerende bygder og setter en helt spesiell stemning for fiske. Fjordene er også vanligvis veldig generøs med fangsten, og årlig fanger vi store mengder fisk (både store og små).

Min fetter Erik og jeg har et helt spesielt forhold til Nordfjord siden våre mødre er født og oppvokst her. Det var her vi for første gang tok i en fiskestang, og jeg husker fortsatt hvordan ‘Besten’ lærte oss å fiske med makk i den lille bekken bak huset.

12764678_520062171505790_7667657500030917189_o

Det var her det hele startet… Derfor reiser vi ofte til Gloppefjorden for å fiske, og ikke minst hilse på ‘Besta’. Da vi våknet lørdag morgen og solen glimtet frem så vi at fjorden lå under et tykt lag med is. Ikke overraskende kanskje, siden det siste uken hadde vært -10 grader og vindstille. Vi fant noen områder utover i Nordfjord hvor isen ikke hadde satt seg, og begynte å fiske… Eller rettere sagt: «Vi begynte å fryse» Til tross for is i ringene, fastfrosset sneller, iskalde fingre og lekk vadebukse landet vi greit med fisk. Turen vil nok ikke huskes for fiske sin skyld, men heller for gleden av å komme tilbake til røttene sine sammen med de du helst ønsker å være på fisketur med…»

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s