Køddekast, solkrem og mygg i øyet

Dagen resulterte i to hektiske timer med fresing på bredden grunnet køddekast, solkrem, mygg i øyet, vindknuter og dårlige tilslag.

IMG_0549

Da var vi tilbake fra fisketur, eller tur som det etter hvert ble til. Vi losset bilen med skyhøye forventinger og kunne ikke bli annet enn skuffet – noe som selvfølgelig ble en realitet, nok en gang.

IMG_0518
Foto: Haakon Roe

De første dagene ble tilbrakt i Borgund. Omgivelse var smellvakre, men konstant vind og ukjent beite gjorde fisket vanskelig. Lars lurte et nydelig eksemplar ved elvas minst eksemplariske sted, under broen ved E16. Med stedet tatt i betraktning og den overdøvende lyden av trailere var det upåklagelig stemning selvom. Etter to dager satte vi nesen mot Hol som viste seg å bli en gedigen skuffelse! For det første var omgivelsene som å dra fra Shangri-la til Mongadishu. For det andre var elven mer eller mindre tom for vann. De store puddingene som beiter i strandafjorden var på ingen måte på vei opp. Vi gikk fort lei av å fiske ørekyte på 10 gram så vi tydde til vår gode venn alkohol for å drukne våre sorger.

IMG_3388
Foto: Martin Røed

Tre dager med fisking og bare én ørret over kiloen var laaangt under forventningene som hadde bygget seg opp etter en lang vinter. Vi måtte høyere i terrenget og satte kursen mot Hardangervidda! Den svikter aldri! Her lurte vi noen pene eksemplarer og turens største ble veid inn til 1,7 kg.

IMG_3581
Foto: Martin Røed

Siste dagen opplevde vi en vanvittig klekking av vårfluer, noe som resulterte i mye frustrasjon og stress hos enkelte. Rart hvor dårlig fluefisker man blir når hele vannet blottlegger seg for kilosfisk og alt ligger til rette for et uforglemmelig fiske. Denne dagen resulterte i to hektiske timer med fresing på bredden grunnet køddekast, solkrem, mygg i øyet, vindknuter og dårlige tilslag.

IMG_3470
Foto: Lars Straume

Et par ting har vi erfart og lært i løpet av turen. Terje er ekstremt god til å haike, alkoholen svikter aldri og når det sprutvaker, pust med nesen!

Se flere bilder på Facebook/Instagram: Dryflyliving

IMG_3160
Foto: Martin Røed

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s